Givetvis går det bra att skapa en retur och skicka tillbaka varor förutsatt att din beställning är inom ramen för vårt generösa öppet köp på hela 60 dagar. 

Innehåll på denna sida:


Fyll i returformulär & få retursedel

Det är enkelt att skapa en retur hos mekster, du kan enkelt skapa en retur via vårt smidiga digitala formulär. Där kommer du även få din retursedel och se aktuell status för din retur. I vårt digital retursystem kan du också kommunicera med vår support angående din retur. Retursedeln skickas även ut via mejl.

Skapa retur & hämta retursedel


Så gör du en retur - Steg för steg

 1. Fyll i information i vårt digitala returformulär och ange vilka varor du önskar att returnera.
 2. Skriv ut returetiketten som du fått via vårt digitala returformulär och fäst på originalemballaget.

  OBS!

  Tänk på detta vid eventuell retur!

  Returnera alltid varor i samma eller likvärdigt emballage som du mottog varorna i.*
  För returer som levereras till oss där ordern returnerats på fel sätt eller att artiklar skadats, har vi rätt att göra avdrag på priset på ordern. Det är du som ansvarar över att returen sänds åter till oss i korrekt skick. Skicka aldrig en sändning i retur utan att den är väl paketerad med ett yttre emballage anpassat för produkterna så att inte originalförpackning och produkter skadas.

 3. Fäst returetiketten på paketet och lämna till närmsta ombud.
 4. Nu tar vi över och du kan luta dig tillbaka och vänta på din återbetalning.

Returvillkor

För att du som kund ska få ersättning för din retur krävs att sändningen kommer fram till Mekster i gott skick. Mekster kommer inte att godkänna en retur där rekommendationerna om tillvägagångssätt inte är uppfyllda. Observera att återbetalning/kreditering av frakten för din order endast är möjlig om hela ordern skickats tillbaka. Mekster står endast för returfrakten om varan/varorna med tillhörande emballage är i gott skick.

Använd rätt ytteremballage

Använd alltid det ursprungliga ytteremballaget eller motsvarande när du returnerar sändningen. Klistra eller tejpa ALDRIG på originalkartongen, du riskerar då att returen inte blir godkänd och att återbetalning uteblir. Säkerställ att alla delar samt tillbehör inklusive originalkartong som levererades med artikeln/artiklarna du vill returnera är med i retursändningen.

Använd alltid det ursprungliga ytteremballaget eller motsvarande när du returnerar sändningen. Klistra eller tejpa ALDRIG på originalkartongen, du riskerar då att returen inte blir godkänd och att återbetalning uteblir. Säkerställ att alla delar samt tillbehör inklusive originalkartong som levererades med artikeln/artiklarna du vill returnera är med i retursändningen.

Du som kund är ansvarig för att varan kommer tillbaka till oss oskadd. Om varan eller originalkartongen är trasig kommer vi göra avdrag på återbetalningen. Avdraget kan vara upp till 100% av produktens ursprungspris.

Återbetalning vid retur

När vi mottagit returen kontrollerar vi att varorna är i bra skick och när de är godkända kommer en återbetalning att ske till det konto som pengarna betalts in i från.

Vi har en returhanteringstid på upp till 30 dagar och detta gäller från och med att returen kommit oss tillhanda.

Vi står för returkostnaden, förutsatt att den returnerade varan är i gott skick. mekster.se kommer inte att godkänna en retur där rekommendationerna om tillvägagångssätt inte är uppfyllda. Observera att återbetalning/kreditering av frakten för din order görs endast om hela ordern skickats tillbaka.

Om du har några frågor eller funderingar kring returer så kan du alltid kontakta oss innan du returnerar dina varor.

I händelse av icke godkänd retur

Vid en icke godkänd retur kommer Mekster att debitera dig som kund för den verkliga kostnaden för returfrakten. Du har möjlighet att välja om vi ska skicka ut sändningen igen eller om vi ska behålla och slänga varan/varorna. Om du väljer att vi ska skicka ut sändningen igen får du bekosta den faktiska fraktkostnaden.

Var denna artikel till hjälp?
133 av 209 tyckte detta var till hjälp